Районна прокуратура – Разлог води разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления в Банско. В качеството на обвиняем е бил привлечен 27-годишният Д.Б. от град Съединение, област Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 14.12.2019 г., в бар „Афродита“ в гр. Банско, Б.С. приел жена, с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието ѝ. За проституиране ѝ били обещавани облаги. Впоследствие, през нощта на 12.02.2020 г., на същото място той я използвал за развратни действия с чужд гражданин.

След задържането на обвиняемия, районната прокуратура в Разлог е внесла в съда искане да определяне спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което е било уважено.

За трафик на хора законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от три хиляди до дванадесет хиляди лева, а за използване на лице, пострадало от трафик, за развратни действия –„лишаване от свобода“ от три до десет години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.