Този човек е бездомен. Живее по улиците на град Русе в студ и пек. Единственият му другар е било това кученце.

Помните каква люта зима беше тази година?! Общината настанява самотника в приют за хора, за да преживее, но кученцето остава само на улицата... Някъде тогава се случва инцидент с животното и с леки травми то оцелява. Разминава му се само с рана на крачето и счупена кост, споделиха от Animal Rights Protection Association.

След като му беше поставена шина животното отново проходи. Времето се стопли и Общината закри сезонно приюта за бедстващи хора. Тогава човечецът се озовава отново на улицата. Първата му мисъл била кученцето. Добри хора го посъветвали да дойде при нас в общинския приют за животни и да го потърси.

Доведоха го. Бездомникът беше отчаян и обезнадежден. Но...чудеса се случват! Оказва се, че докато човекът се е спасявал в човешки приют, ние сме настанили другарчето му в кучешкия. Не мога да Ви опиша каква взаимна радост настъпи. Сълзи, целувки, прегръдки, мятане на опашка, скимтене и въртене в кръг...накрая една голяма прегръдка. Отново заедно! И двамата живи! Обещаха си да не се разделят повече!

Единият напусна човешки, а другият кучешки приют, за да се съберат и отново да заживеят заедно, но отново на улицата!