И трите ЕРП-та са стабилни и са в готовност за предстоящия зимен сезон. В момента се изготвя подробен доклад след проверките на дружествата. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети Териториалното диспечерско управление Юг /ТДУ/ в Пловдив, предава Марица бг.

ТДУ ръководи цялата високоволтова мрежа от област Пазарджик до Бургаско и управлява всички съоръжения, собственост на ЕСО.

В управлението в Пловдив бяха реализирани няколко големи проекта, повод за които бе и посещението на енергийния министър.

Тя бе посрещната от кандидата за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров и Костадин Язов, кандидат за кмет на ГЕРБ на район „Южен“.

Познавам Здравко Димитров като успешен областен управител и съм убедена, че ще бъде и успешен кмет на община Пловдив, категорична бе Теменужка Петкова. 

Проектите, които ЕСО изпълнява са свързани с модернизация на системите за управление и контрол.

Тези проекти са важни, защото са изцяло в интерес на потребителите – и битовите, и бизнес клиентите, подчерта министър Теменужка Петкова.

Всеки един лев, който инвестираме в такъв вид инфраструктура е инвестиция в сигурността на доставките и в покачване качеството на услугите, допълни тя.