Бургаският съд постанови 24 години затвор за Михаил Станчев, който разстреля несебърския бизнесмен Коста Николов в началото на миналото лято. Прокурата поиска преди това 27 годишна присъда.

Михаил Станчев, който е подсъдим за убийството на бизнесмена Коста Николов-Миджурина, се яви сутринта във вторник в съда и заяви, че е готов да признае всички факти и обстоятелства по обвинението, за да бъде съден по съкратеното следствие.

Така 37-годишният Станчев дефакто поиска да се възползва от правото да получи присъда с една трета по-ниска от това, което постановят магистратите.

На 2 юни 2018 г. в Слънчев бряг, пред хотел „Сън Вилидж“, Станчев уби Коста Николов и рани тежко с изстрел в главата 22 годишната си бивша приятелка Симона Тодорова. Дива ревност е в основата на престъплението, казаха разследващи.

Симона и Михаил имали връзка, но красавицата започнала работа в хотел, собственост на хазартния бос Миджурина. Той започнал да я ухажва и това вбесявало Михаил Станчев. Във фаталния ден на убийството, Миджурина отишъл пред хотела, за да вземе Симона за вечеря.

Той бил в автомобила си, а на задната седалка били негови приятели- семейство от Сливен, които станали свидетели на кървавия инцидент. Михаил се приближил до седналия във возилото си бизнесмен и стрелял буквално от упор в главата му.

Симона в това време тичала от хотела към тях и викала,опитвайки се да предотврати инцидента, но Михаил стрелял и по нея. Момичето две седмици бе в кома в болницата и все още не се е възстановила напълно.

Семейството на разстреляния хазартен бос претендира за кръвнина от общо 350 хил. лв., а пострадалото 22-годишно момиче предяви иск от 70 хил. лв.

Симона не се яви в съдебната зала, въпреки че мина повече от година от стрелбата, която беляза началото на миналия туристически сезон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!