19-годишният Николай Спасов остана без шофьорска книжка и с условна присъда, след като направи сериозно провинение само няколко месеца откакто има свидетелство за управление на МПС. Студентът от Тракийския университет в Стара Загора е спипан зад волана на Пежото си, модел 301, след употреба на наркотици, пише "Флагман".

На 4 октомври младежът е сгащен от полицейските служители по ул. „К. Величков“ до бл. 15 в бургаския жк. „Лазур”. Униформените го спрели за рутинна проверка, след което му направили тест за наркотици, като устройството отчело положителна проба за канабис. Така Николай прекарал следващите 24 часа зад решетките.

Няколко дни след това е бил изправен пред съда, където е признал вината си, че наистина е шофирал след употреба на марихуана. Спасов се разминал с условна присъда от 6 месеца в изпитателен срок от 3 години, сочи решението на магистратите.


Освен това 19-годишният студент няма да има право да сяда зад волана в следващите 10 месеца, тъй като шофьорската му книжка е отнета. Той ще трябва да плати и глоба от 300 лева за нарушението, което е направил на пътя.