Акцията на служителите е проведена вчера, след получена информация за осъществяване на незаконната дейност в селскостопанска постройка в с. Калояново.

В хода на последвалите полицейски действия в ползвано за обор помещение били намерени 36 бали и 12 чувала тютюневи листа. Част от вече надробената стока била разстлана за сушене върху платна на земята, а друга - разпределена в полиетиленови торби. Предстои с  експертна справка да изяснено общото количество иззет тютюн, който по първоначални данни е над 1500 кг. 


Допълнително са конфискувани и две машини за рязане, два електронни кантара, центрофуга, уред за измерване на влажност и различни съдове и пособия, ползвани в процеса на обработка на листната маса.Заварен в постройката 21-годишен работник, който направил неуспешен опит да избяга, е отведен за 24 часа в полицейския арест.


По случая е образувано досъдебно производство. Под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив продължават процесуални и следствени действия за установяване на други лица, съпричастни към извършеното престъпление.