От нагли по-нагли стават водачите на МПС-та под тепетата. Пловдивчани ежедневно ставаха свидетели на какви ли не нелепици. Най-дразнещи обикновено се оказват недобросъвестните водачи, които системно нарушават правилата за движение и паркиране, пише Трафик нюз бг.

Всеки ден будни граждани показваха наглеците, позволили си да спрат нелепо, я по градинки или тротоари, я на пешеходни пътеки, я на инвалидни места. Колите също ставаха от лъскави по-лъскави, а водачите от нахални по-нахални.

Това са част от пловдивските шофьори, заслужили мястото си в рубриката ни „Изцепки на колела”.

Ето кои бяха най-фрапиращите случаи през последните дванайсет месеца. 

Ще започнем с едно потресаващо нагло поведение, и то от жена. Грозна сцена се бе разиграла на паркинга към един от магазините от верига "Лидл" в кв. "Христо Смирненски" . Дамата бе паркирала огромния си джип не на едно, а на две места, като остави много от пазаруващите да се лутат, за да спрат возилата си. Съвестен пловдивчанин реши да направи лека и тактична забележка на мадамата, но получи обиди и дори закани от рода на  "Внимавайте да не изгорите".

Бившият шеф на полицията няма как да се размине с номинация „Наглец на годината”. През ноември  ексшеф на полицията в Пловдив и бивш гл. секретар на МВР бе превзел тротоар в сърцето на Пловдив.

Явно, водейки се от максимата веднъж шеф – винаги шеф, Петров продължаваше да приема като бащиния пространството около полицията под тепетата. За съжаление, явно и за правораздаващите органи важи същата максима, несмеейки да санкционират поведението на генерал Петров.


Някои водачи изнагляха до толкова, че се взеха и над закона. Джип с не един, а два пропуска, бе превзел тротоар и блокирал магазин в Смирненски. Освен че затрудняваше пешеходците, джипът бе блокирал и близките търговски обекти.

Единият стикер бил издаден от МВР, с което обаче се дава правото возилото да спира единствено на улиците  „Волга”  и „ Г. Измерлиев„. Освен това синьо катронче с надпис, че водачът е с право на преференциално  спиране.

Търговецът помолил водача да се премести, за да си отвори магазина, но получил: „Отивай на майната си”.

 

Куриозно паркиране сътвори пловдивчанин със своя фолксваген в Кючук Париж през лятото. Той бе запорирал движението на кръстовището на ул. ”Михалаки Георгиев” и ул. „Георги Кирков”. Непонятно защо, лекият автомобил бе паркиран в перпендикулярна позиция на движението, точно след знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство". 

Три в едно нарушения сътвори и водач на лъскаво БМВ в Кършияка. На завой, на пешеходна пътека, и то на кръстовище! При това на едно от най-оживените - това, образувано от ул. "Оборище" с ул. "Васил Левски". 

Поредният пример е отново с марка БМВ. Водачът на немското возило бе спрял пред гараж с кола в двора, в средата на улицата и пречейки на останалите участници в движението. Нагостта бе сътворена на метри от Събота пазара в средата на лятото. Вероятно шофьорът е бил „за малко“, което, разбира се, по никакъв начин не оправдава проявата му.

Оказва се, че колкото по-голям и скъп е автомобилът, толкова по-нахален е водачът. Пример за това бе шофьор на джип БМВ, превзел едновременно тротоар и  велоалея  на булевард „6 септември”, само на няколко метра от Областната управа. Пешеходната зона беше изцяло заета от возилото и бе оставил в недоумение минувачите. Предницата на БМВ-то пък бе препречила пътя на колоездачите, но поне им бе оставила малко пространство, за да минават.


 
През септември лъскаво бентли се бе превърнало в център на внимание в Пловдив, но не с външния си вид, а с това къде е паркирано. Колата беше заснета върху паркомясто за инвалиди пред голям супермаркет в Кършияка. Съседното паркомясто беше свободно, но то изглежда е тясно за масивното бентли.

Вместо да се бе мъчил да търси друго място за паркиране в близост до магазина, той бе предпочел просто да се шири нашироко на мястото за инвалиди. 


 
Отново пред супермаркет водач на порше нарушил грубо правилата за паркиране и спрял в средата на паркинга на магазин "Лидл". Уникалното изпълнение бе заснето от пловдивчанин през октомври. Оставена на аварийни светлини, така спряната кола предизвикала хаос и попречила на колите както да влязат, така и да излязат от паркинга.

 

През годината станахме свидетели и на няколко заложнически драми. Пловдивчани бяха заклещени в домовете си заради слепи или неграмотни водачи, за които табелата „Не спирай, гараж” не значи нищо.

Пример за това е пловдивчанин, който не успял да отиде на работа, защото пред гаража му имало спряла кола. Абсурдната заложническа сцена се развила на улица „Гео Милев”. Виновникът – автомобил с кюстендилска регистрация. Потърпевшият звъннал веднага на 112, но се оказало, че паяците в града под тепетата работят от 8 часа и по-рано не може да се реагира.Така човекът закъснял за работа с повече от час.


Жена също стана заложник пред магазин под тепетата. Пловдивчанката паркирала автомобила си хюндай в свободната клетка пред търговския обект на булевард „Източен”. До нея спряла служебна баничарка, която била извън очертанията на паркинга. При забележката, че това не е място за спиране, дамата получила злобен поглед и думите: „Това не е мой проблем” .

Потресена от отговора, тя влязла да пазарува. Докато била в "Лидл" обаче, друг водач спрял перпендикулярно на нея. Мъжът най-спокойно се отправил в неизвестна посока, оставяйки в това положение колата си. След пазара пловдивчанката буквално се озовала в плен на возилата от четирите й страни.

В класацията попаднаха и униформени. Търсенето на сянка се оказа по-важно за пловдивски полицай, отколкото спазването на правилата за паркиране. Това показва снимка, на която се вижда как полицейски автомобил е кацнал на тротоара пред психодиспансера в града. Служителите на реда трябва да бъдат за пример и да спазват стриктно разпоредбите, а не да демонстрират, че стоят над закона.

За финал - потърпевшите от наглото паркиране взеха нещата в свои ръце и наказаха наглеците. Ядосана пловдивчанка си отмъстила, като написала с червило „ Супер паркиране”. Ироничнoто послание беше изрисувано на едно от стъклата на колата. Автомобилът на наглеца беше спрян на пешеходна пътека пред магазин в пловдивския квартал Кючук Париж.