Заместник-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов разказа за голямата трагедия в семейството му - как починала баба му, която била "мандахерцана из ямболската болница, която е отвратителна като условия".

Бабата на Йорданов била приета в лечебното заведение, след като получила инсулт, но там решили, че има коронавирус. Два дни по-късно жената починала. Трагедията се разиграва 2020 година.

Цирк в "Панорама"! Тошко Йорданов към Дилов: Млъкни малко бе, пич, отговорът взриви ефира!

"Баба ми получи инсулт и влезе в ямболската болница. В отделението нямаше нито един случай на коронавирус. След това решиха, че има коронавирус, мандахерцаха я из ямболската болница, която е отвратителна като условия - без асансьори са я разнасяли с някакви носилки нагоре-надолу на скенер и тя умря след два дни.

След което майка ми трябваше да я погребва в оловен ковчег, защото не може да се прости с майка си заради диагноза коронавирус на някакъв тест, който дойде с четири или пет дни закъснение. Мисля, че след смъртта й дойде, без да има нито един болен от коронавирус наоколо", разказа Йорданов при гостуването в "Панорама" по БНТ.

Стана ясно ще става ли депутат Слави

Според него НОЩ не можело да се ръководи от хирург. По-скоро за вирусни инфекции той би послушал проф. Андрей Чорбанов, отколкото ген. Мутафчийски.

"Това, че някои страни правят глупави ходове, значи ли, че и ние трябва да правим същото", попита дясната ръка на Слави Трифонов.