Това не са хора, а животни! Само с тези думи могат да се опишат кадрите, които предстои да видите. Видео, заснето от охранителните камери на бургазлия е от кръстовището между улиците „Конт Андрованти“ и „Съгласие“ в самия център на Бургас – зад Старата поща, пише Флагман бг. 

На него се вижда реалността, пред която стотиците живеещи в района са изправени всеки ден, а именно – травестити, търсещи клиенти и п*каещи по тротоара между и върху паркираните коли;


групи тийнейджъри, свиващи и пушещи марихуана; обири и кражби; и редица други смущаващи обикновения човек прояви, част от които не са дори за споменаване.

Проблемът със сигурност не е от днес или вчера. Мястото – иначе красива градинка с пейки, която още по времето на кмета Йоан Костадинов бе замислена като място за отдих на възрастни хора, взели пенсията си, но и на хора, чакащи автобуса си, днес се е превърнал в развъдник не само на зараза, но и на поквара.

Странното е, че въпреки това, че органите на реда знаят за проблема, до днес той все още не е решен –изглежда или полицията не желае, или не е в състояние да го реши – еднакво лоши перспективи за градинката в самия център на Бургас.

Публикуваме заснетите от охранителните камери без цензура, но предупреждаваме, че някои от тях представят нелицеприятни гледки, които са противопоказани дори и за леко гнусливите. 

В кратък преразказ на кадрите от 4 февруари се вижда следното в хронологичен ред:

  1. Група младежи изхвърлят боклуците си в градинката, а момиче на видима възраст около 16 сяда върху облегалката на пейка и стъпва върху седалката
  2. Тийнейджъри свиват марихуана на пейка край таксиметровата стоянка. След това я „завъртат“
  3. Жена слиза от предната седалка на Фолксваген. В последващите секунди всъщност се разбира, че това съвсем не е жена, тъй като бързичко изважда „инструмента“ си и започва да п*кае по фасадата на сградата, където се помещава магазин за дрехи втора употреба. Току-що облекчилия се травестит след това се отдалечава.
  4. Друга подозрително стройна ”жена” се приближава към автомобил. След кратък разговор през дясното странично стъкло се отдалечава и пушейки цигара, вади „инструмента“ и „маркира“ задната дясна гума на паркирал микробус. Процесът продължава твърде дълго и вече очевидния травестит се завърта докато все още „действа“, непощадявайки и паркиралия зад микробуса автомобил

В друг, по-пресен запис от 29 юни 2020 г. пък в хронологичен ред можете да се „насладите“ на следното:

  1. Група от привидно хора от ромски произход седи на пейките край същия ъгъл. Жена от групата играе „кючек“, докато мъж дава на друг банкнота и после си тръгва. Кадърът продължава с това как човек от компанията се отдалечава от нея и впоследствие... уринира на сантиметри от пейка.
  2. Двама от същата група, единият от които същият този, който преди минути о*ика пейката, се осъмотяват в храстите и пламенно обсъждат нещо. 
  3. Изведнъж напрежението се изостря и привидно задружната компания започва да се разделя на две. Двама от мъжете се карат, докато трети опитва да потуши страстите.
  4. Видеото завършва без бой, но с текст – „Нови пейки стар бардак“.