Каруцарите, които удариха кола на кръстовище в Хасково, са издирени и глобени. Движението на каруци на мястото на инцидента, станал миналата събота, не е забранено по общинската наредба. Причината за катастрофата е отнето предимство от страна на каруците.

В Община Хасково са регистрирани 700 каруци. Те могат да се движат почти из целия град с малки изключения, които включват части от няколко централни булеварда.

От началото на годината от КАТ са глобили 10 каруцари за нарушения на Закона за движение по пътищата. Още 58 са получили актове от общината от между 50 и 200 лв. за различни нарушения, включително и движение по забранени булеварди.

"На водача е съставен акт, наложено му е наказание. Той отнема предимството на друго пътно превозно средство, като навлиза в зоната на кръстовището на червен сигнал на светофар", каза началникът на Пътна полиция - Хасково Димо Чобанов, цитиран от Нова телевизия.

Предстои да бъде допълнен списъкът със забранени за каруци места в Хасково. Общината ще получи предписание да постави табели, забраняващи движението на превозните средства от този вид.