Радослав Дойчев е на 6 години, от Бургас. През 2013 г., когато е на 3 години, на Радослав е поставена диагноза „Алвеоларен рабдомиосарком” – агресивен рак на меките тъкани. Със собствени средства родителите заминават за Израел, където детето преминава през операция, пълен курс химио- и лъчетерапия, а след това и 6-месечна поддържаща химиотерапия.


За съжаление, през август 2015 г. е установен рецидив, засягащ черепа. Радо отново е опериран, преминава и през нов курс химиотерапия, но заболяването продължава да прогресира. Израелските лекари казват, че повече няма какво да се направи, затова родителите започват да търсят друга клиника, съобщава actualno.com

Единствено испанската клиника „Навара” в гр. Памплона приема да продължи лечението и от февруари 2017 г. детето е подложено на нов курс химиотерапия и се планира трета операция, за която са необходими 12 500 евро, с които родителите не разполагат, затова подават заявление във Фонда за лечение на деца. На 26.01. Фондът отказва финансиране с мотив, че лечението е започнало преди подаване на заявлението. През месец август 2017 г. за огромно съжаление състоянието на Радо се влоши значително. Събраните до момента средства се оказаха крайно недостатъчни въпреки предадените по-рано през годината средства от бащата на починалото бебе Дилян от Русе. Поради поредния рецидив предстоят нови интервенции, които са на стойност 135 000 лева.

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА КАК МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ НА РАДО ЩЕ ОТКРИЕТЕ В ТОЗИ ЛИНК, КАКТО И ВЪВ FACEBOOK СТРАНИЦАТА НА КАМПАНИЯТА.