Диспечерка от таксиметрова компания в Асеновград трогна стотици потребители в социалните мрежи, след като публикува две истории на самотни пенсионери. TrafficNews.bg публикува коментара й без редакторска намеса:
"За добрите хора на Асеновград, за ЧОВЕЩИНАТА искам да ви споделя мили мои съграждани. Часът е 2.30 през нощта. Аз съм на работа. Диспечер съм в АС Такси. Звъни телефонът и се обажда мъжки глас: "Много се извинявам, обръщам се към вас с една молба, много съм болен, а не мога да се надигна от леглото, моля, изпратете ваш колега, само една ръка да ми подаде да се изправя...Моля ви!"

В първия момент съм шок, не мога да задължа колега да влезе в чужд дом, не се знае на какво ще налети... но човекът звучеше толкова жално... Споделих молбата с колега и решихме да отиде до адреса, но да чувам какво става от телефона му, за да реагирам при нужда. Отиде колегата, помогна на човека и отказа заплащане.

Дори поръча на възрастния болен човек, ако има нужда от нещо, пак да се обади. Няколко часа преди това, около 16.00 ч. същия колега е на стоянката пред Асеновец. Отива при него една бабичка и му казва: "А бе момче, качих се в едно такси и съм си изпуснала портмонето с 80 лв. това ми е пенсията... не запомних колата, не запомних шофьора, само видях че нямаше изписани телефони на вратите на таксито, ще ми помогнеш ли да го намерим?!"

Нашият я качва в колата и тръгват да обикалят стоянките на частниците, но не намират таксито. Тогава колегата я закарва до полицията да подаде жалба. Обаче на колежката се обажда един мъж и я пита коя наша кола разкарва една бабичка да си търси портмонето. Колежката пита по ефира и колегата с кола 01 казва, че е оставил клиентката в полицията! Тогава господинът, който говори с колежката по телефона казва, че той е возил жената и портмонето вече е в дома на бабичката, защото в портмонето имало лична карта, от където видял адреса и го занесъл на близките й. Колежката се обадила в полицията да кажат на жената да не се притеснява и че има добри и честни хора в този мил наш роден град!

Та това исках да ви кажа. Само за един ден, две малки случки, които трогват. Сигурно ежедневно се случват много такива, но ние ги приемаме за даденост и не говорим за добротата... А трябва!!!"

Това пише диспечерът Васе Георгиева. Исторята на тези двама души са част от ежедневието на стотици самотни пенсионери у нас. Това е причината охранителна фирма ТРАФИК СЕКЮРИТИ съвместно с Българския червен кръст да организират кампаниите SOS! Час внимание!

Идеята е всеки да отдели един час от времето си на един възрастен и самотен човек. Да покаже грижа и внимание, да изслуша болката му и да му даде искрица щастие. Тези хора са трудно подвижни, самотни и имат нужда само да поговорят с някой. В някои от случаите децата и близките им са в чужбина, а в други изобщо нямат такива.

Освен това охранителите на компанията редовно купуват лекарства и хранителни продукти на самотните пенсионери в малките населени места, транспортират ги и до лечебни заведения.