След братоубийството на ул. „Киев“ в сряда следобед, обитателите на блока все още са в потрес. Коментират как е възможно така да завърши кавга за апартамент, още повече брат да погуби брат си, пише "Марица". 

Разтревожени са и за баба Стефка – майката на Илия и Петко. Тя страда от деменция, дори и не е осъзнала каква грозна картинка се е разиграла пред очите ѝ. 

Близки до семейството разказаха, че корените на възрастната жена са от пловдивското село Куртово Конаре. Стефка е най-голямото дете във фамилията Накови, има братя и сестри, по-голямата част от които вече починали. Членовете на семейството се разпръснали рано и всеки поел по пътя си. Някои живеят във Велинград, други в Брестовица, трети напускат страната. 


Стана ясно чии са двата трупа след братоубийството в Пловдив!

Стефка била болна от години. Мъжът й, родом от Асеновград, се грижил за нея и правил всичко, за да се чувства добре. Работил в пощата, но починал и оставил жена си сама. Тогава започнали препирните между двамата братя Илия и Петко. 

„Какво ще стане сега със Стефка? Тя има къща в Куртово Конаре, точно до гарата. Но може да я бутнат. Къде ще отиде тя? Ще я вземат в някоя болница или дом и ще издъхне на никому нужна. Не знам дали ще се грижат за нея роднините“, коментира нейна позната. 

Засега съдбата на баба Стефка, изгубила децата си във война за апартамента, остава неясна.