Новината за 17-годишното момиче, което бе открито голо в храстите край пътя между Банско и Добринище, хвърли в ужас вчера местните хора. Причината е, че имаше слухове, че момичето е тормозено, дори изнасилено. По-късно стана ясно, че не става въпрос за престъпление, а за момиче, изпаднало в депресия и избягало от вкъщи.

„Няма нищо криминално в случая. Лицето е настанено в специализирано заведение, тъй като има психически проблеми. Жената не е била бедстваща, нито е станала жертва на престъпление“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевгра, цитирани от struma.bg.

Момичето е забелязано вчера сутринта от преминаващи по пътя Банско- Добринище, на които направило впечатление, че е цялото в кал и без връхни дрехи. Подаден е сигнал в полицията и на място се отзовали полицейски служители, които го прибрали.


Младото момиче било много изплашено, споделило, че е прекарало нощта в храстите, но не могло да отговори защо е без дрехи. Същевременно родителите, които са наясно със състоянието на детето си, също били подали сигнал, че дъщеря им е излязла и цяла нощ не се е прибирала.