Кучетата, нахапали в сряда собственика си до смърт в сливенското село Сотиря, са евтаназирани. Това съобщи началникът на Районното управление на МВР – Сливен Димитър Кикьов. Разрешение за умъртвяването е било дадено от близък на загиналия, предава Канал 3.


Ужас в Сотиря: Кучета от бойни породи разкъсаха и изядоха 33-годишния си стопанин 

Според полицията, кучетата са отглеждани за разплод в нелегален развъдник. Животните, причинили смъртта на стопанина си били осем. Приятел на загиналия, който станал свидетел на инцидента, твърдял, че нападението се случило по време на разходка на поляна до дома на загиналия. Неочаквано край животните се появил млад мъж. Животните се спуснали към минувача, стопанинът се опитал да ги спре, и кучетата прехвърлили агресията си към него. Според Кикьов, това са предварителни данни и тепърва ще се изяснява дали показанията отговарят на действителността.

Седем свирепи кучета бойци разкъсали 33-годишния си стопанин Живко за секунди 

Няма данни животните да са били развъждани за нелегални боеве. По-интересно, според полицията е, че в непосредствена близост до развъдника, имало добре гледана поляна с канабис. Насажденията са отрити при издирване на избягалите животни.

След залавянето им те са предадени на фирмата, с която Община Сливен има договор за кастрация на бездомни животни, за изпълняване на евтаназията. Междувременно полицията в Сливен работи по още два случая на развъждане на кучета от различни породи без надлежното разрешение. През следващата седмица по сигналите ще бъде извършена съвместна проверка от представители на полицията, Община Сливен и БАБХ – Сливен.