Транссексуалният  от Пловдив, който „ужили” салон за красота с над 1600 лева е обявен за общонационално издирване. Мъжът, който се изживява като дама, се подложил на няколко процедури, но без да си плати, пише "Трафик".


За да оформя прическата си, той посещавал фризьорски салони, където му поставяли изкуствени кичури дълга коса и извършвали различни манипулации за поддържане на прическата.

Тъй като подобни процедури изисквали много финансови средства, травеститът успявал да заблуди фризьорите и управителите на салоните за красота в намерението си да заплати услугите им, като същевременно бягал и напускал салона, без да извърши това.

Днес Севдалин Асенов трябваше за пореден път да се изправи пред съда, с обвинения за измама. В залата на Районен съд обаче, транссексуалният пловдивчанин така и не се появи. Това е трето заседание, ход на чието не бе даден. Отново причината бе липсата на Севдалин. Той дори е обявен за общонационално издирване.

В досъдебното производство  Асенов е казал, че в Пловдив живеят родителите му, а той е на квартира в София. В залата липсваше и представител на измамения салон – Дима Стил, но в деловодството на съда все пак е постъпил иск за конституиране на дружеството като граждански ищец.

От обвинението срещу Севдалин става ясно, че същият е бил чест посетител в студиото за разкрасяване. Един ден той е поискал най-скъпата процедура за поставяне на коса. В края на деня обаче, когато вече бил готов, той казал на фризьорката, че у него няма цялата сума.

Затова ще отиде до приятеля му, който живеел наблизо, за да вземе парите. След затваряне на вратата на студиото Асенов така и не се появил. Управата подала жалба и транссексуалният се сдобил с обвинение.

Поради липсата на Севдалин Асенов, ход на разпоредителното заседание не бе даден. В началото на декември отново ще се направи опит за стартиране на процеса срещу него. Тогава ще стане ясно дали пловдивчанинът ще признае вина, ако въобще се появи в съдебна зала.