Мигел Ернандес, търговско аташе в Посолството на САЩ в България, посети Международния технически панаир на 28 септември. Той се запозна с иновации от областта на информационните технологии, които са в основата на съвременната индустрия. 

 Първата спирка на Мигел Ернандес беше на щанда на „Орак инженеринг“. Пловдивската софтуерна компания всяка година представя на Техническия панаир  разработки, с които печели златни медали в Конкурса за иновации. На ЕСЕН 2018 бяха отличени два нейни продукта – облачните решения „Интелигентна община“ за оптимизиране на работата в администрацията и R6 GDPR Drive за защита на личните данни според изискванията на Европейския съюз. 

 След това търговското аташе на САЩ разгледа експозиции на други български фирми, предлагащи последно поколение технологии, машини, материали и системи.  

 Впечатлен съм от видяното тук, заяви Мигел Ернандес на срещата си с д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира деловия форум. Двамата обсъдиха възможностите за активизиране на бизнес контактите между България и САЩ чрез маркетинговите платформи на националния изложбен център.