Трима младежи са приети през изминалата нощ с алкохолно отравяне, съобщиха от Клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна. С наздравиците са прекалили две момичета и едно момче. Най-младата пациентка е на 14 години, другите са на 19 и на 20 години. Състоянието им е стабилизирано и са извън опасност, уточниха от болницата.
Новогодишната нощ в Спешна помощ премина спокойно, без тежки инциденти. В родилното отделение на болницата през нощта не е имало раждания. Първото за тази година проплакало бебе е момиченце. Младата госпожица се е родила в 8,30 часа тази сутрин.

На 31 декември в специализираната АГ болница във Варна са родени три бебета - две момчета и едно момиче, съобщиха от лечебното заведение. Бум на многоплодните бременности отчитат от АГ болницата за 2016 година. Статистиката сочи, че те са били общо 50, от които 3 тройки и 47 двойки. Последните близначки са се родили в болницата навръх Коледа.

От лечебницата уточняват, че през 2016 година новородените са били общо 2 268, от които 1 240 момчета и 1 028 момичета. Недоносените бебета са били 298.

Източник: БТА