Царица Роза за 2015 г. в Карлово облече военната униформа и влезе в тържествения строй за 3 март във Велико Търново. Карина Димитрова е само на 16 години, когато се увенчава с короната Царица на розата в Карлово, съобщава bTV.
 
Пази спомен за празник в нейна чест. И ако зад изваяната фигура е прозирал нежен и плах характер, то само 4 години по-късно Карина доказва обратното.
 

Девойката заменя короната с фуражка преди две години – без грам колебание, постъпвайки в редиците на българската армия. „Да си военнослужещ не е единствено това да си физически издръжлив. Нужно е да си психически устойчив, дисциплиниран, и отговорен, всеотдаен”, подчертава Карина.
 
Младши сержант Димитрова вече е втори курс в националния Военен университет „Васил Левски”. Но мислите ѝ често я връщат към родния град. „Все още ми е трудно да съм далеч от приятелите ми, от семейството ми най-вече, особено за празници”, допълва Карина Димитрова.
 
И пак тогава слабостта трае само миг, защото е сбъднала детската си мечта.
 

„Когато участвам в такива мероприятия, тогава се чувствам част от редиците на българската армия определено и за мене е гордост и чест аз да бъда в този блок”,  категорична е Карина.