Вътрешният министър Румяна Бъчварова ще посрещне в Бургас колегата си от Полша Мариуш Блашчак. В рамките на визитата министрите ще посетят граничния пункт Капитан Андреево, ще се срещнат с полските полицейски служители, които са част от операцията на "Фронтекс" на българо-турската граница и ще се запознаят с миграционната обстановка, съобщава БНТ.
Очаква се отново в Бургас главният прокурор да даде брифинг днес. Сотир Цацаров и заместниците му Мария Шишкова и Борислав Сарафов са в града, за да направят проверки на хода на делата, към които има висок обществен интерес. Главният прокурор се срещна и с екипите на районните прокуратури в Поморие и Несебър, тъй като на тяхна територия напоследък имаше серия от тежки криминални престъпления.
 Бургас
 
Посещението на главния прокурор е само седмица след стрелбата в Слънчев бряг, при която беше убит бодигард на Димитър Желязков - Митьо Очите, а той самият беше тежко прострелян. Според източници от прокуратурата, проверките са по сигнали за "чадър" над наркобизнеса по морето.
 
Очаква се днес Цацаров, неговите заместници и шефа на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров да обявят подробности за темповете на разследванията и хода на знаковите дела.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!