Любопитен казус е възникнал тези дни в странджанското градче Малко Търново. Един от пристигналите наши сънародници на бургаското летище с полета от Лондон на 23 март, е посочил като адрес за карантинирането си ромската махала в Малко Търново, съобщава "Флагман".

На същия адрес обаче живеят още няколко семейства, включително и малки деца. Това е провокирало кметът на града Илиян Янчев да приложи нестандартно решение.

“Той има петима братя и пет сестри, само едната му сестра пък има 5 деца. За да остане у тях, ще трябва да контактува с още 20 души минимум. Затова го вкарах в болницата, където направих стаи за такива случаи. Вкарах го вътре и сега 14 дни ще лежи там“, каза пред desant.net Илиян Янчев.

Мъжът няма право да излиза от болницата до края на карантината, увери кметът на Малко Търново.

Общо 13 са жителите на общината към момента, поставени под домашна карантина.

„Някои от тях са тираджии, които са се върнали от чужбина. Единият е в Заберново, другият е в Малко Търново. Има две или три жени, които са работили в хирургичното отделение на болницата в Меден рудник, което до днес беше под карантина заради заболяване на единия от докторите. Има и още двама, които са били в чужбина и доброволно спазват ограничението да не напускат дома си - единият е в Стоилово, а другият – в Евренозово“, уточни Янчев.

В Малко Търново временно са преустановени регистрациите за постоянен и настоящ адрес на територията на общината. Мярката е предизвикана от зачестилите опити за смяна на адресни регистрации в последните два дни, след наложените ограничения за преминаване през КПП-тата на областните градове.

Решението на местната администрация е в сила до отмяната на извънредното положение в страната във връзка с разпространението на коронавирус.