28-годишният айтозлия Мартин Хубенов продължава да се бори за живота си. Реаниматори от УМБАЛ-Бургас правят всичко по силите си, за да го спасят, но никой не може да се ангажира с прогнози, съобщава Флагман. 

Младият мъж, който е племенник на известния айтоски бизнесмен Хасан Мурад, е шофирал фаталния мерцедес, който се заби челно в колата на бургазлията Георги Костадинов. Инцидентът стана на пътя Айтос – Карнобат в събота вечерта. Ударът е бил толкова мощен, че и двата автомобила буквално са се размазали. Части от колите изхвърчали на метри от пътното платно. 

Според разследващи Мартин е тръгнал да изпреварва тир на прав участък, но вероятно се движел с много висока скорост и не е преценил разстоянието на движещия се в насрещната лента мерцедес, шофиран от Георги. За жалост и двамата шофьори не са имали никакво време за реакция. 

При жестокия сблъсък Георги е издъхнал на място. Дори се е наложило да режат ламарини, за да извадят тялото му. 

Цяло чудо е, че Мартин е оцелял при удара. Въпреки че състоянието му е изключително тежко – с черепно мозъчна травма, с опасност за живота, все пак има шанс да оцелее. Негови близки дори апелираха всеки, който има възможност, да дари кръв. Необходими са 20 банки, обясниха те. Дори и да е виновен за инцидента, не заслужава да си отива по този нелеп начин, споделят приятели на Мартин. Те твърдят, че младият мъж е изключително внимателен зад волана. Вероятно във фаталната вечер се е разсеял за секунда, или не е успял да овладее волана.

„Мартин е изключително лъчезарен и отзивчив човек. От години е активен шофьор, досега не е имал произшествия. Дано да се оправи, цял Айтос се моли за него!“, казаха през сълзи негови приятели. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ