Жителите на село Сотиря са потресени и искат да помогнат в разследването на тежкото криминално деяние. „От много години живее тук. Може би цял живот е живял тук. Знам, че е заплашвал децата ни на центъра на селото. Издирван е за много кражби. Лежал е в затвора за кражби”, разказва местен жител за Мартин Трифонов.

Извършителят е познат с множество домови кражби. Сплашвал е местни жители и деца с пистолет. След престъплението той е изтрил профила си във Facebook. Младежът бил стеснителен, не общувал с хора. Починалото дете е посещавало местната детска градина и се готвило да започне училище, пише slivenpress.bg.

МВР с извънредни новини за Мартин и убийството на детето от Сотиря СНИМКИ 

Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби. Свързват името му и с фатален инцидент, станал преди годинаМартин минавал покрай една от къщите във вилната зона, когато го подгонили кучетата пазачи, живеещи в двора ѝ. Собственикът на имота се намесил и опитал да укроти животните. Те обаче се нахвърлили върху стопанина си и го нахапали до смърт.

Издирваният за убийството на 7-годишно момиче в сливенското село Сотиря е задържан, съобщи днес вътрешният министър Младен Маринов. Задържан е в района на селото, прострелян е в краката при опит да избяга, уточни Маринов.  Няма опасност за живота му.

„Заподозреният е 21-годишен Мартин Трифонов. Той е безработен, асоциален тип, няма приятелства, семейството му е в много тежко финансово положение, той е без образование”, заяви по-рано главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря. "Осъждан е и е лежал в затвора за прояви на блудство към негова близка", допълни още главният секретар на МВР.