Приключва първа фаза и започва втора на строителството на новия комплекс в Бургас - Central Park. Той се изгражда върху 40 дка, в близост до парк Изгрев, до плувен спортен комплекс и търговски център Galleria Burgas, съобщиха от Colliers International.

Първата фаза на стоителството е офисната част на комплекса, която включва три сгради с офиси клас А, конферентна зала, 500 подземни паркоместа, паркинг за велосипеди, паркинг за посетители.

Мултифункционалният комплекс, включва клас А офиси, търговски площи и жилища и е предназначен за бизнес и живот.

Комплексът разчита на възобновяема енергия и използването на пасивни технологии за оптимизиране на оперативните разходи и ограничаване на вредните въглеродни емисии. Строителството на първата фаза на Central Park е планирано за завършване до края на 2020 г.

Комплексът е подходящо решение за компании, търсещи диверсификация за клиентите си откъм локация, непрекъсваемост на операциите си и оптимизация на разходите, също и насърчава развитието на стартиращи и растящи бизнеси чрез предвидени споделени работни пространства, академии за специалисти, езикови центрове, зали за събития.

Жилищната част разполага с 3 сгради, 690 апартамента с размери 50-110 кв.м., паркоместа, паркинг за посетители.

Търговската част включва супермаркет и дрогерия, Мебелен магазин, Магазини за битови стоки, ресторанти и заведения за хранене, кафенета, услуги, детски дневен център, фитнес и спа център.