Дрон-операторът Иван Попов засне три от красивите църкви на Пловдив и Бачковския манастир от птичи поглед. 27-годишният творец преди две години си купува безпилотен летателен апарат и започва усилено да се занимава с с аерография и фотография. Основава  студио „SkyviewU България“, която предлага разнообразни видео и фотографски услуги,  включително заснемане на ортофото карти и сватбени тържества. 

„Обичам просто да се разхождам с фотоапарат в ръка и да снимам хората, динамиката на вечно променящия се град. С дрона заснеманията стават планирано, тъй като е от професионален клас и не е много мобилен“, обяснява Иван.

Храмовете „Св. св. Петър и Павел“, „Св. Неделя“, „Св. Николай Чудотворец“ и Бачковския манастир са заснети от небесните висини миналото лято, когато екипът събирал кадри за фирменото си портфолио. „Старая се да предлагам нещо различно, а не просто снимки отгоре и да създавам заедно с колегите си иновативно съдържание, което е по-трудно от простото натискане на копчето“, допълни Попов. Дрон-операторът се зарече и занапред да увековечава красотите на Пловдив и иска да представи родния си град по невиждан начин.

„Св. Николай Чудотворец“ 

Бачковски манастир „Успение Богородично“

„Св. Неделя“ 


Източник: Plovdiv Time