Скандалната Калинка Деведжиева от петричкото село Кавракирово отново е във вихъра си. Тя отправи обвинение срещу кмета и секретаря на селото, които според нея са направили подписка срещу нея, от 66 жители, които нищо не знаят и дори не са в страната, пише struma.com.

С тази подписка и чрез Районна прокуратура-Петрич, според нея, тя е била настанена в специализирано лечебно заведение в Благоевград.

Калинка не се спря и продължи с обвиненията срещу селския кмет.

"Треновски е станал кмет преди 8 години с измама и също се нуждае от психиатрично лечение", гласи поредното и обвинение. Освен това, жената настоява кметът и "съучастникът му" да бъдат отстранени от постовете си.

Районен съд Петрич разгледа жалбата ба Деведжиева, но в подписката, която уж била подправена, никъде не фигурират имената на кмет и секретар, липсва нотариална заверка, не е посочено също от кого е била изготвена и организирана.

Датата на съставянето на подписката също не е посочена.

Съдът счете, че, подавайки жалбата си 2 години по-късно, Калинка е просрочила и е изпуснала срока, в който е могла да я обжалва. Поради това не разгледа по същество обвиненията срещу кмета Треновски и асистента му и прекрати наказателното производство.

Калинка бе настанена в "Център за психично здраве" година след решение на Районен съд Петрич и по-късно потвърдено от Окръжен съд Благоевград. Там тя прекара няколко месеца.

До това решение се стигна, тъй като жената от години тормози жителите на Кавракирово и най-вече неговия кмет, а обидите, скандалите и клеветите по негов адрес са непрестанни.

Многократно Калинка бе озаптявана с полиция, след нападения на съселяни, на селската управа и дори нападение над учители в селското школо.

Кметът Треновски се видя в чудо с тази жена, която бе и главен герой в предаване, в което изрече куп лъжи по отношение на кмета и разни хора в селото.

Последната и изцепка бе в училището, където учи детето ѝ. Калинка нахълта там и почна подред учителките, наричайки ги с най-грозни думи. После не пощади и директора, хубаво го нахока и него.

Полицията се намеси за пореден път и Калинка Деведжиева бе настанена в психиатрия. Решението на съда преди 2 години дойде след направена съдебно-психиатрична експертиза, която бе категорична, че Калинка се нуждае от помощ.

Сега в Кавракирово на дневен ред отново са скандалите между Калинка и кмета Треновски, който се превърна в нейна идея фикс. Човекът е вдигнал ръце от Деведжиева. Преследва го по пътя към кметството, пие в кръчмата в съседство на общината и крещи като обезумяла след него.

И тук изниква един сериозен проблем.

Подобни хора имат нужда от продължително лечение, но държавна политика за тях няма. Вкарват ги в специализирани лечебни заведения, позакрепят ги и отново ги пускат. Домашното лечение не дава резултат, тъй като пациентите не го спазват и отново се стига до инциденти, застрашаващи спокойствието, здравето и дори живота на хората.