Семейство от брезнишкото село Ноевци изживя невероятен кошмар по време на погребението на 41-годишния Веселин Драгомиров. По време на траурната церемония със свещеник в гробищния парк на селото става ясно, че тялото не е на Веселин, а на друг човек, пише Struma.bg.


 Процесията е прекратена и тялото е върнато в Перник. За ужасяващия случай разказа братът на починалия, Емил Драгомиров.

„Брат ми Веселин бе докаран в пернишката МБАЛ „Рахила Ангелова“ на 27 ноември след епилептичен шок и високи показатели на кръвна захар - 30. Той е опериран, изваден му е далака и е с чернодробно заболяване. В  болницата е чакал 5 часа да го приемат, тъй като имал отрицателен тест за коронавируса, сподели Емил.

Приели го на лечение във Второ вътрешно след като близките подписали декларация като неидентифициран да бъде настанен в Ковид отделение. На 1 декември към 5 ч. човек, който е бил в една стая с Wеселин позвънил на семейството и съобщил, че е починал. От болницата им се обадили на 2 сутринта.

„Погребението беше насрочено за 12 ч. на 3 декември, катафалката от погребалната агенция дойде в 11,40 ч., но свещеникът закъсня до 12,15 . И точно започна молитвата, когато се обадиха, че тялото не е на брат ми. Върнаха ковчега със сгрешения починал, а аз започнах да звъня, да разбера как така е докарано чуждо тяло за погребение“, продължи ужасяващия си разказ Емил.

Емил звъни на 112, откъдето го препращат в болницата, от там в патологията и накрая получава разрешение ковчега да бъде отворен. На гробищата отварят ковчега, който е обикновен дървен без метален и в чувал тялото на Веселин. Като капак на цялата нелепа ситуация от погребалната агенция объркали името на венеца и на кръста.

„Ако не беше закъснял свещеникът щяхме вместо брат ми да погребем друг човек. Това просто е отвратителна небрежност и ще си търсим правата в съда. Брат ми остави вдовица с две деца, а шокът от преживяното няма никога да забравим“, каза още Емил.