Локомотивен машинист откри по време на работа и върна на близките му 63-годишен мъж, страдащ от деменция. Продължилото до 1 часа през нощта издирване на изчезналия в неделя мъж не дало резултати.

Мехмед С. изчезнал от дома си в село Единаковци в неделя. След като не могли да го намерят сами, близките му се обадили в полицията. Казали, че се притесняват, защото човекът страдал от деменция и нямало да може да се ориентира и да намери пътя към дома. Полиция и жандармерия започнали претърсването на районна край Единаковци незабавно. Температурите навън паднали през нощта под нулата, час след полунощ Мехмед не бил открит и издирването му било временно прекратено.

Към 9.30 в понеделник машинистът на влак ПВ90101 по маршрута Русе - Шумен забелязал край железния път между Висока поляна и Хитрино в района на стълб 207 мъж. Присъствието му на това място усъмнило жепееца и подал сигнал до дежурния ръководител движение на гара Хитрино. Той от своя страна се свързал с дежурния в полицията и станало ясно, че се издирва мъж с описанието на забелязания.

Машинистът на ПВ90101 спрял влака насред полето, качил го с помощта на пътници във вагона и няколко километра по-нататък след разклона за село Байково предал изчезналия мъж на близките му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: в. Монитор