Млади родители от Бургас изпаднаха в шок, след като едва когато се прибраха у дома, установиха, че бебенцето им се е родило с шест пръста на лявото краче. Това съобщава Флагман.бг.

Малката принцеса идва на бял свят на 27 август с нормално раждане в една от бургаските болници. Родителите са доволни от обслужването, а майката и бебето получават отлични грижи.

Куп лекари накараха Борислава от Добрич да направи аборт, но тя не ги послуша и... (СНИМКИ)

Изненадата обаче идва, когато семейството вече е вкъщи и майката преоблича момиченцето си.

Оказва се, че лекарите са пропуснали да й съобщят, че малката се е родила с шест пръстчета на едното краче.

Родителите са втрещени, буквално не вярват на очите си и недоумяват защо неонатолозите не са им казали за проблема.

Те обвиняват и професора от Пловдив, който три пъти по време на бременността е правил изследването фетална морфология и не е открил проблема при бебчето още в утробата на майката.

Оказа се, че многопръстието е често срещано явление при новородените. При феталната морфология обаче се виждали пръстовите кости, а детенцето има по 5 на двете крачета.

На видеозона на бебчето от Бургас не се е видяло шестото пръстче, защото то е без кост. Затова и професорът, който е един от уважаваните специалисти в областта, е нямало как да предупреди родителите на момиченцето.

Факт е обаче, е днешната медицина с лекота се справя с проблема, а възстановяването в ранна възраст при дечицата е изключително бързо и нетравмиращо. Най-често шестте пръстчета на ръцете се премахват от детски ортопед малко след раждането на бебето, а тези на крачетата – след 3-годишна възраст.