Починал е още един потребител на Дома за лица с умствена изостаналост в селище "Качулка". Имал е придружаващи заболявания, съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

С това броят на положителните проби вече е 194, от общо 300 потребители и персонал.

16 са новите случаи на инфектирани в социалното заведение за последното денонощие. Огнището на заразата продължава да се разраства, а резултатите от повторните тестове показват, че една трета от персонала е извън строя.  

За потребителите се грижат единствените здрави медици на място. Това са фелдшер и сестра, а днес екип на Военна  болница – Сливен е извършил прегледи на място. Въпреки призивите на общината за набиране на персонал, желаещи все още няма.

В близките села расте броят на карантинираните семейства, които работят в Качулка. Само в село Бяла под домашна карантина са 18 домакинства. 

Въпреки притесненията на хората днес тук ще има сватба.  "Той е над 70 години, тя е над 60... Всички мерки ще вземем предварително и смятам, че всичко ще мине нормално, за да зарадваме тези хора, които са решили да се оженят точно в пандемията", каза Анна Маринова, кмет на село Бяла.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ