Появиха се много сигнали през последните дни, че на местните избори през изминалата неделя са раздавани много пари за купуване на гласове. Изглежда, че инвестицията си заслужава, щом купувачите стават все по-щедри.


Най-често се спрягат се суми от 50 - 100 лева за глас, което вече е известно на всички. Дори днес Корнелия Нинова заяви от парламентарната трибуна, че купуването на гласове се извършва пред погледа на МВР.

Въпросът обаче, който все повече затруднява купувачите е грамотността на хората, които продават своя глас. До сега сме чували за много схеми, с които се помага на човекоподобните да направят "правилния избор" срещу 100 лева например. Но схемата с дървените клечки е съвсем нова за нас.

Русенци сигнализираха, че след края на изборния ден в неделя в много от избирателните секции са намерени дървени клечки, които били с еднаква дължина, съобщава "Дунав мост" 

Как се гласува с дървена клечка?

Простичко е, слагаш клечката върху бюлетината и виждаш до кой номер ще стигне. Така "образованият", но подкрепен с пари избирател е сигурен кое квадратче да задраска и после може спокойно да "хвърли" бюлетината и да си ходи.