Със сметище под прозорците на класните стаи започна учебната година в основно училище Пенчо Славейков в пловдивския квартал "Столипиново". Директорът на училището заяви, че е подавала сигнал за незаконното сметище, но без резултат до момента.
Кадри с натрупалите се отпадъци бяха заснети от притеснени родители. За да бъдат прикрити купищата боклуци, които посрещат учениците, някой е поставил купчини пръст. Гледката за тях обаче не може да бъде прикрита, нито миризмата, която се разнася от бунището, съобщи bTV. 

Охраната на училището не ни допусна до директора, защото имал работа. От общината заявиха, че не били уведомени за сметището и от нас научавали, че край училището има купища отпадъци.Николай Чунчуков, кмет на район „Източен" в Пловдив, заяви, че е получил информация за сметището вчера и днес вече то се разчиства. „Тъй като районът е много гъсто населен, едно такова сметище може да се образува в рамките на няколко дни”, посочи той. По думите му на същото място през тази година на няколко пъти са се натрупвали боклуци.

Където има заловени извършители, се налагат глоби, но в повечето случаи отпадъците се изхвърлят от малки деца, които няма как да бъдат глобени, обясни той.