Запълниха с монтажна пяна вратите и капака на лек автомобил „Ауди А3”, собственост на санданчанката Луиза Милушева, съпруга на Ивайло Милушев-Байкото, който остана инвалид първа група, след като бе жестоко пребит от бандата на Димитър Саботанов, известен като Саботана, съобщава struma.bg

Вандалският акт, вследствие на който вратите на аудито могат да се отворят само след рязане с флекс, e станал в първите часове на вчерашния ден пред къщата на Байкото, която се намира в жк „Спартак” в Сандански. Сред тиражираните версии за вандалският акт е сплашване на Ивайло Милушев чрез съпругата му и двете им деца. В Районен съд – Сандански се води дело срещу Саботанов за нанасяне на тежка телесна повреда на Байкото. Един от ключовите свидетели по това дело е съпругата му Луиза. Заради неявяване на свидетели то е отлагано два пъти от съдия Николинка Бузова.

За нанасяне на тежка телесна повреда Саботанов го грози лишаване от свобода до 8 години и глоба в размер до 10 000 лева, в случай че съдът го признае за виновен.