Колекторите от "КСИ-2014" , които пребиха мъж от Приморско заради дълг от 30 лева, са събирали просрочени задължения на фирмата „Корект кредит груп БГ“ ЕООД, разкриха разследващи, цитирани от "Флагман".

Между двете фирми няма никаква връзка, поне на пръв поглед. „Корект кредит груп БГ“ ЕООД е със седалище Ямбол, а „КСИ 2014“ ЕООД – в Търговище. Основен акционер и управител на първата фирма, която има лиценз за отпускане на кредити е 37-годишната Таня Красимирова Христова от Ямбол, а управител и собственик на „КСИ 2014“ е Константин Сашов Иванов, също на 37 години, по постоянен адрес е регистриран в Търговище, но живее в Несебър.

Константин е бивш служител на „Корект кредит груп БГ“ ЕООД. В профила си в социалната мрежа е посочил „Корект кредит груп БГ“ като свой работодател. От 2014 година обаче, поне официално, няма нищо общо с компанията за бързи кредити, а е основател и собственик на колекторската „КСИ 2014“ ЕООД. Тя събира просрочените задължения на „Корект кредит груп БГ“ ЕООД.

Според разследващи Константин е подставено лице с цел да се заобиколи закона и да се затвори кръга на обслужване и събиране на вземания. Сигнали за дейността на „КСИ 2014“ ЕООД са получавани в няколко полицейски управления в региона. Мутрите им притеснявали длъжници в Каблешково, Поморие, Бургас, Средец, а неофициални източници разкриха, че сред емисарите на фирмата били и Дамбея и Пойзъна. Последният все още работил на граждански договор към „КСИ 2014“ ЕООД, сочи наша неофициална информация.


Това е Христо Христов-Бобъра, подсъдим за създаване и ръководене на Организирана престъпна група. Той е съпруг на Таня Христова, собственик на "Корект кредит груп БГ" ЕООД


По интересна обаче е фирмата за бързи кредити „Корект кредит груп БГ“ ЕООД. Собственикът – Таня Красимирова Христова е съпруга на Христо Христов, известен в Ямбол с прозвището Бобъра. Той е подсъдим за създаването и участието си в организирана престъпна група, заминаваща се с рекет и побой. Те са събирали просрочените задължения от лица с нисък социален статус – предимно ямболски роми, които са били респектирани с жесток побой, отнемане на вещи и физическа принуда, твърди прокуратурата. Тази сутрин в спецсъда в София бе поредното заседание по делото на Бобъра и групата му. Присъди обаче все още няма.