Жители на софийското село Владая се събират всеки ден в местното кафене, въпреки забраната за посещаване на подобни търговски обекти по време на извънредната ситуация. За това съобщи свидетел на случващото се, който допълни, че кметицата също често присъства на раздумките.

Кмет се отдаде на гуляй в кръчма с авери напук на забраните заради епидемията

"Ето така се лекува коронавирус в кафе-аперитив и във фризьорски салон в с. Владая. Това е всеки ден откакто сме под карантина, даже и с присъствието на кметицата на селото. За някои хора няма закони!", пише мъжът, цитиран от в. Монитор.

От Пресцентъра на МВР не успяха да дадат информация в рамките на деня дали има подаден сигнал за постоянните събирания на местните жители в селото.

БЛИЦ припомня, че със Заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 13 март 2020 г. се забрани посещаването на увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове.

При неспазване на заповедта промените в Наказателния кодекс предвиждат наказание със затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.

Мерките бяха взети, за да се избегне струпването на хора с цел да се ограничи разпространението на COVID-19.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!