Военен съд Пловдив осъди на затвор служител под пагон, заради шофиране под влияние на наркотични вещества и притежание на близо 10 грама марихуана вчера, съобщава "Марица".

На 11 юли тази година военен бил задържан за шофиране след като си ударил джойнт марихуана. След проверка, под предния капак на личното му БМВ бил открит плик с тегло 9,819 грама от същото наркотично вещество, а в джоба на анцуга му имало още 0,594 грама.

„Чух в какво съм обвинен. Разбирам го и се признавам се за виновен. Сключили сме споразумение с прокурора и сме го подписали. Наясно съм с последиците от него и съм съгласен с тях“, каза обвинения мъж пред магистратите.

Съдът прие и одобри постигнатото по делото споразумение между военния прокурор – подполк. Ангел Узунов и адвоката на обвинения. Темида наложи едно от най-тежките наказания - шест месеца лишаване от свобода за военния. Също така го лиши от правото да управлява МПС в срок от половин година. Мъжът е получил и наредба за уволнение от военното поделение, в което служил, заради деянието си.