Нагли цигани тормозят цял квартал във Враца. За това сигнализира потърпевш, пише "Булнюз".
Живеещите на улица „Река Лева“ и улица „Никола Занкин“ се оплакват, че от известно време насам „бедните“ роми подлагат на терор целия квартал.


„На всички ни дойде до гуша от тях. Не е нормално да надуват музиката до дупка и да пускат мазни кючеци по всяко време на денонощието и никой да не може да им каже нищо“, оплакват се изтормозените врачани.

Оказва се, че „братята“ са се настанили незаконно в рушаща се постройка в квартала, където редовно си устройват пиршества. Преди това те живеели отново незаконно в общинско жилище на същата улица, но били изгонени от там. Въпреки, че минават за социално слаби и изнемогващи, циганите карат и паркират пред „жилищата“ си лъскав Мерцедес S-Class, който им служи за уредба по време на продължаващите с дни купони.Проверка в община Враца показа, че имотите, в които са се настанили циганите, всъщност са на общината и частна собственост. От администрацията ни обясниха, че заради рушащото се състояние двете постройки ще бъдат бутнати до края на месеца.
Не е ясно обаче дали това ще прекрати тормоза над живеещите в квартала и дали циганите няма да си позволят да си сковат бараки на мястото на руините.