Две патрулки пристигнаха в протестантската църква "Жътвари" в пловдивския квартал "Коматево", където се провежда провежда протест. Над 100 души се събраха и протестират срещу дейността на "Жътварите", съобщава "Марица".

Напрежението се вдигна през седмицата, тъй като жители алармират, че църквата "Жътвари" всъщност представляват секта и примамват деца с лакомства без знанието на родителите им. В 11 часа започна службата, а протестиращи нахлуха вътре. Излезе един от участниците, който е довел и детето си. Обясни, че са протестанти и че няма как деца да бъдат допуснати без съгласието на родителите. 

Хората са единодушни: Нямате място тук! Никой не ви иска! Оставете децата ни! Ще ви изгоним! Вие сте нежелани в нашия квартал!
 


Когато се появи пасторът на църквата хората започнаха да крещят "Не ви искаме! Ще ви изжънем, Жътвари! Нямате място тук! Преди време се с правихме със секта, ще се справим и с вас". Комуникацията обаче премина на висок ток и градусът се покачи.

Секунди преди да дойдат двете патрулки ескалацията се покачи за малко да се стигне до саморазправа. Униформените потушиха напрежението, поне засега.


От протестантстката църква опитаха да се "договорят" с коматевци, като обещаха да има декларация, която забранява дете да прекрачи двора на "Жътвари" без присъствието на родители.

Полицаите разговарят и с двете страни.