Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу млада бургаска прокурорка. Прокурорската колегия на ВСС може да накаже Анна Пантелеева, но за стари провинения, съобщава "Флагман".Повод за дисциплинарката е проверка на Инспектората към ВСС, извършена в Районна прокуратура-Несебър през лятотo. Тънкият момент е, че Пантелеева вече не работи там, а е в Районна прокуратура – Бургас.

Тя се преместила преди доста време - по неофициална информация преди около година и половина.

Инспекторатът към ВСС след проверката в Несебър обаче е предложил младата обвинителка да бъде санкционирана.

Прокурорската колегия е избрала с жребий дисциплинарен състав: Йордан Стоев (председател и докладчик), Пламена Цветанова и Гергана Мутафова, съобщиха от ВСС тази седмица.

Тримата трябва да излязат със становище - дали и какво наказание да бъде наложено на Анна Пантелеева. Крайното решение ще вземе Прокурорската колегия на ВСС.

По неофициална информация провинението на обвинителката е, че е забавяла преписки. Прокуратурата в Несебър обаче е една от най-натоварените в България най-вече заради вихрещата се престъпност през летния сезон в Слънчев бряг. Структурата на държавното обвинение там страда от хроничен недостиг на кадри.