През следващата седмица заведенията във Велико Търново ще предлагат меню от средновековната българска кухня, съобщиха от Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов", цитирани от БНР.
&nbsp;Инициативата е в рамките на Международното изложение &quot;Културен туризъм - 2014&quot;. &nbsp;Рецептите за ястията от епохата на столичния Търновград са издирени и адаптирани от доц. Иван Лазаров от Великотърновския университет. <br /> <br /> Те носят атрактивни имена като &quot;Печено по деспотски&quot; (с агнешки бут), &quot;Телешко разсол - Радостта на войника&quot;, &quot;Столично пиле&quot;,&quot; Каша от булгур - Спасението на селяка&quot;. С булгур и прясно мляко е и десертът в средновековното меню, който ще се предлага с мед, петмез, рачел или сладко от горски плодове. <br /> <br /> Общинската агенция по туризъм &quot;Царевград Търнов&quot; ще потърси съдействието на местни ресторантьори, за да наложи марката &quot;Средновековна търновска кухня&quot; и да я превърне в още една от местните туристически атракци. /БЛИЦ<br />