Див екшън се е разиграл в неделя на ул. “Любен Каравелов“ в Царево, съобщава Strandjanews.com. 60-годишният Яни Райков отново изправи на нокти пожарна, полиция и Спешна помощ, които за минути пристигнаха пред къщата му. Причината - подаден сигнал от съседи, че от прозорците на първия етаж излиза гъст дим.
Светкавичната реакция на огнеборците беше абсолютно противоположна на тази на мъжа, който съвсем спокойно си излезе от двора, не осъзнавайки дори какво се случва.

Според огнеборците мъжът за четвърти път е запалил в средата на стаята купчина с боклуци, сред които стари дюшеци и други отпадъци. За щастие, огънят не можа да се разпространи и да обхване цялата къща, където се оказва, че от известно време имало и наематели.


Притеснени и ядосани съседите на Яни разказаха, че той се нуждае от лечение в психиатрично заведение, защото вече не осъзнавал какво прави. Нямал семейство и след смъртта на майка му за него не се грижил абсолютно никой, а той обикалял улиците, търсел алкохол и събирал цигарени фасове от тротоарите. Имал брат, който живее в Бургас, но той изобщо не се интересувал какво става с Яни.„Очаквахме и този път да е същото като предните - пали в средата на стаята каквото му падне и изобщо не го интересува. Добре, че и този път се намесихме навреме“, коментираха огнеборците от дежурната смяна. Съседите обаче недоволстват и са категорични, че някой трябва да се намеси и този мъж да бъде прибран някъде.

„Това вече не се търпи. Ще ни подпали и къщите някой път. Той не знае какво прави, но и ние не сме длъжни до търпим това постоянно. Готови сме да съберем подписка, защото така не може. Брат му ли, социалните служби ли, кой ли - трябва да вземат мерки. Не можем да живеем в близост вече с този очевидно болен човек“, казаха съседи.