Ясла на ужасите е локализирана във Варна. Малки деца са вербално тормозени от учителки в заведението. Малчуганите бивали заключвани в тоалетни, а това според психолози може да има трайно отражение в живота им занапред, предава Нова телевизия.
Родители на няколко деца решили да сложат звукозаписни устройства, за да разберат какво се случва с децата им. "Потресени сме от резултата на подслушващите устройства. Искахме да видим дали децата манипулират нас или е истина това, което казват. Те са водени на лекар. Не могат да останат сами в стая. Детето ми си удря главата, дърпа си ушите, не може да спи, повтаря "не", "млъквай", "не".", споделя една от майките на пострадалите дечица.

"Децата които не могат да се впишат и плачат и съответно биват тормозени. Оставят ги да спят следобед в тоалетната. Детето ми го пратиха там, то блъска по вратата, където е заключено, и се моли да го извадят от там. Чувства се зле", каза през сълзи друга майка.

Експертът Анастасия Георгиева заяви, че майките не са уведомили веднага директорката. "След като получихме жалбата направихме експресна проверка. Тя бе съгласно кодекса на труда. Директорката изисква писмените обяснения на служителите. Ако се докаже, че има такова поведение, ще се изготви програма", заяви тя. 

Деляна Събчева - специалист психолог - "Всяко едно действие насочено срещу друг човек, което предизвиква емоционално или физическо увреждане на някого, е насилие. При такива деца е трудно да се разбере дали е имало насилие, защото са много малки. Вербалното насилие води до дълготрайни и тежки страдания за детето обаче. Доста родители омаловажават разказите на своите деца, но те трябва да наблюдават за промяна на съня, проява на агресия, честа сънливост, регрес в поведението - смучене на пръст, нощно напишкване и т.н.", каза тя.