Нашествие на змии втресе Благоевград и Дупница. Вече има няколко случая на поява на влечуги в градска среда. Според еколози обаче, змиите не са опасни, а появата им сред хората е обичайна по това време на годината.

В един от случаите в автобуса от село Сапарево до Дупница на предния прозорец изпълзява огромна змия. Шофьорът не спира, надявайки се от скоростта смокът да изпадне от автобуса, разказва Bulgaria ON AIR.

Но влечугото се задържа, а след секунди влиза под капака. Загубил змията от поглед, шофьорът спира автобуса и вика помощ. Идва спасителен екип от Противопожарната служба в Кюстендил. Пожарникарите обаче така и не намират смока, а пътниците са преместени в друг автобус.

Със змия преди дни се среща и доктор Владимир Пандев от Благоевград. Влечугото изскочило от таблото на таксиметров автомобил, изправяйки се очи в очи с шофьора. Запазил все пак самообладание, доктор Пандев надхитрил змията и я затворил в бутилка, а след няколко часа я пуснал на свобода близо до Благоевград.

От екоинспекцията в Благоевград са категорични - отровни змии в региона няма. Преобладават смоците, които не биха нападнали, ако не са застрашени.