През 2014 година рускинята Татяна Каширина поставя световен рекорд по вдигане на тежести за жени в категория до 90 кг. Атлетката вдига 155 кг на Световното в Казахстан, съобщава "Флагман".

Шест години по-късно, на 10 януари, една пловдивчанка е на път да подобри рекорда й, след като сама вдигна 120-килограмова блиндирана врата и си я занесе в къщи. 

Камера на кооперация на бул. "Шести септември" е заснела епичните моменти. И ако Каширина е тренирала години наред, за да постигне този резултат, то формата на българката е далеч от спортната. Въпреки това, без никаква тренировка е успяла да се справи с предизвикателството, което се "изпречило" на пътя й. Спортната й екипировка е също не се вписва в обичайните трико, фланелка  и маратонки. Жената е с ежедневно облекло - яке, терлици и джапанки. 

Всъщност шансът кацнал на рамото й благодарение на разсеят майстор, който демонтирал вратата, за да я носи на друг строителен обект, но я оставил без надзор пред входа на кооперацията. Жената, минавайки покрай сградата, видяла безпризорната 120- килограмова блиндирана врата и решила да направи подарък на мъжа си за Банго Васил /ромската Нова година/. 

Тъй като имала под ръка количка с колелца , тя натоварва вратата на платформата и потегля с нея. 

След известно време майсторът открил липсата на врата и пуснал жалба в Четвърто районно. Само за ден полицаите издирили "щангистката" и открили вратата. Успели да я спасят, малко преди да бъде предадена за желязо в някой от пунктовете в махалата.