Заместник-кметът по социални и младежки дейности Георги Титюков остана без кола след като катастрофира в село Царимир, съобщава "Марица".

Лекият инцидент е станал минути преди 5 часа вчера. По това време зам.-кметът е бил по работа в малкото населено място. Заедно с него в колата му били съпругата му и големият му син.

„Не съм сигурен както точно се случи – всичко стана много бързо, макар че скоростта ми беше ниска. Колата е с автоматична скоростна кутия и има само два педала. Кракът ми се заплете и така се ударихме в един стълб“, разказа пред репортер на „Марица“ Титюков, който веднага подал сигнал на телефон 112.

Не след дълго на мястото пристигнал екип на полицията. Униформените обработили катастрофата по административния ред, а зам.-кметът бил тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел нула промила. Служителите на реда изпробвали шофьора и за употреба на наркотици - резултатът също бил отрицателен.

Колата е със смачкана броня, но при катастрофата няма сериозно пострадали. Семейството на Титюков веднага било изпратено за прегледи в болница. Зам.-кметът се оплакал от болки в ребрата, причинени най-вероятно от предпазния колан, но лекарите не установили фрактури. Наложило се медиците да обездвижат ръката на сина му, предстоят контролни прегледи, но състоянието му е добро.

„За щастие се разминахме без сериозни наранявания, но това само доказва, че няма място за грешки на пътя и всички трябва да бъдем много внимателни щом седнем зад волана“, коментира Титюков.