След масовия бой между враждуващите два ромски рода в Розино, жители на карловското село започнаха подписка с искане за изселване на едната от двете фамилии - тази на Ескендеровите. Местните хора излязоха спонтанно на протест за да изкажат недоволството си срещу зачестилата агресия. Те изпратиха отворено писмо до областния управител на Пловдив, началника на МВР в града, кмета на общината и кмета на село Розино.
 

Седмица след масовия бой между двете враждуващи фамилии - на Ескендеровите и на Сребровите, местните хора споделят, че живеят в страх и напрежение.
 
Родителите се страхуват за децата си - да ги водят на детската градина и да ги пускат на училище.
 
Протестиращите настояват освен за изселването на Ескендеровите и за постоянно полицейско присъствие в селото.
 
Въпреки решението да бъде разкрита полицейска приемна, жителите на селото настояват за полицейски участък.
 
„Проблемите датират от десетилетия. Може би от средата на '90-те години. Това, което е в правомощията на общината и което ние направихме в последния един месец, след проведени срещи с областна дирекция на полицията в Пловдив, с Районно полицейско управление - Карлово, разбира се, написахме и писма до министъра на вътрешните работи. Успяхме да постигнем едно съгласие за създаването на полицейска приемна тук в село Розино. Тази идея датира още от 2006 година, от когато ние сме искали при всички министри на вътрешните работи създаването на подобна приемна“, обясни пред БНТ Антон Минев - зам.-кмет на община Карлово.
 
Относно създаването на полицейски участък, Минев каза, че това може да е следващ етап след създаването на приемна.