Служител на великотърновската служба "Фискален контрол" е с коронавирус, а 20 негови колеги са под карантина за период от 14 дни, съобщава „Борба“.

Структурата е отделна от Териториалната дирекция на НАП в старата столица и със самостоятелни офиси. Заразеният е неин зам. директор, а вирусът най-вероятно е стигнал до него при изпълнение на служебните му задължения в друга област.

Целият етаж, на който е работи инфектираният, ще бъде щателно дезинфекциран, за да не се стигне до заразяване на още служители на ведомството.

Болният е мъж на 38 години, който е под карантина от 30 юни. За сега не се налага да бъде хоспитализиран.

Това е 43-ти случай на COVID-19 в региона. Към момента шестима са приети в болница, а седем се лекуват у дома, защото нямат тежка симптоматика. Здравните власти са карантинирали 322 души, а за почти 5 000 човека мярката е изтекла.

Разпространението на вируса обхвана общините Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени, Стражица и Полски Тръмбеш.

Междувременно от РЗИ все още не са съобщили и резултатите от първите взети проби на зрелостниците, контактни със заразения с коронавирус абитуриент в старата столица.