Ловци откриха мъртъв 34-годишния Ивайло Тасев от Кюстендил. В ранната утрин на първи януари мъжете от дружинката в Драговищица излезли на лов за прасета. Докато обхождали района, в нива между селата Драговищица и Шишковци забелязали кола с отворени врати, на около 400 метра от нея се натъкнали на безжизненото тяло на младия мъж, пише struma.bg.

Младежи от дружинката разказали, че видели колата и вечерта, около час преди полунощ, когато се прибирали в Драговищица от новогодишен купон. Колата била с включени аварийни светлини и двигателят работел, и те помислили, че става въпрос за любовна двойка, потърсила усамотение.

Пристигналите на място медици само установили смъртта на младия мъж.

Ивайло Тасев живееше в кв. „Запад” на Кюстендил, не е женен, разказа сестра му и допълни: Корените на семейството ни са от невестинското село Рашка Гращица. През последните месеци, след като загуби работата си, брат ми изпадна в депресия. Най-вероятно това е и причината да посегне на живота си, заяви сестрата на Ивайло.

По случая от Окръжна прокуратура са образували производство за изясняването на случая.

Процедурата е стандартна, когато има неизяснена смърт, каза зам. окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски. Той допълни, че са назначени експертизи, които да докажат има ли намеса в смъртта на младия мъж.