Крадецът, хванат в крачка от пловдивчанка в жилището й, е стар познайник на органите на реда. Генко С. е със 130 регистрации в полицията и с множество присъди за грабежи, предаде TrafficNews.

Както БЛИЦ съобщи, 31-годишна жена се прибирала в жилището си на ул. "Антим I"  в петък по обяд и установила, че вътре е влязъл крадец. Запазвайки самообладание, жената сигнализирала на тел. 112. Междувременно потърсила помощ от бодигардове, които давали дежурства пред частен имот в съседство. На излизане от сградата, която се намира в центъра на Пловдив, извършителят бил задържан и отведен от полицейския участък.

Генко имал един и същи репертоар. Дебнел набелязаната сграда, подсигурявал се е, че къщата е празна, и влизал през незаключена врата или прозорец. Той задигал  техника, пари, бижута и дребни вещи, които лесно се изнасят.

Апашът е предавал плячката си в заложни къщи, а със сумите е закупувал наркотици.

Апартаментът, обект на кражбата, е собственост на известен пловдивски финансист, а дамата, уловила крадеца, е съпругата му. Още на място у Генко са открити златни и сребърни бижута, собственост на потърпевшото семейство.

Апашът е в ареста. Срещу него е започнато производство.