Мащабни акции против нарушителите на Закона за движение по пътищата са били проведени на 13 и 14 февруари на територията на цялата област, съобщават от полицията в Плевен. Специализираната операция за ограничаване на автохулиганството в различните полицейски управления е организирана в различни часове.
На 13 февруари 2009 г. в село Еница около 14.30 часа инспектори от Пътна полиция спрели за проверка автомобил «Пежо 306» и установили, че водачът – 45 годишен е с 2.45 промила алкохол в кръвта. Три часа по късно в Плевен на ул."Св. Св. Кирил и Методи" автопатрул от Първо управление на МВР в Плевен задържал шофьор на «Опел Вектра» управлявана от 57 годишен плевенчанин. След извършената проба за алкохол, уредът е отчел 1.8 промила.
На 14 февруари за времето от 14.00 часа до 16.00 часа и от 18.00 часа до 22.00 часа на територията на Първо управление на МВР в Плевен в града и в селата Буковлък, Опанец и Гривица се е провела друга акция за контрол спрямо водачи, управляващи автомобили след употреба на алкохол. В хода на операцията са проверени 26 моторни превозни средства и са съставени 9 акта – един за алкохол, при установени - 1,65 промила, три за неправоспособност, три за шофиране без документи и два за управление без светлини и колан. Наложени са две глоби по фиш.
На 14 февруари около 17.20 часа на общински път за "ХТК" в гр.Белене автоконтрольори, спрели за проверка лек автомобил "Рено-19", управляван от 48-годишен от село Лозица. При извършената проверка с техническо средство "Алкомер 931" е установено, че водачът управлява с 1,57 промила алкохол в кръвта си.
Около 19.30 часа вечерта при провеждане на специализирана акция, разпоредена от директора на Областна дирекция на МВР в гр. Тръстеник при изхода за с. Ореховица автопатрул отбил 24-годишен водач от село Гиген на "Опел Корса". При извършената проверка било установено, че шофьорът има алкохолна концентрация 1, 27 промила. /Георги Стоянов, БЛИЦ